Alles over markiezen

Het markiesframe kan gemaakt worden van aluminium of grenenhout. Standaard wordt de omkapping vervaardigd van thermisch gemodificeerde abachihout. Een kunststof of aluminium omkapping is ook mogelijk. Voor aluminium zijn de standaard RAL kleuren: 9001 (room wit) 9010 (zuiver wit) en 7016 (antracietgrijs). Hout kan in elke gewenste kleur gespoten worden. 

Naast het vervaardigen van nieuwe markiezen kunnen bestaande markiezen ook gereviseerd worden (herbekleden). Wij halen het markiesframe op en deze wordt in de fabriek ontdaan van het oude doek, waarbij eventueel kleine reparaties kunnen worden verricht. Houten frames kunnen geschuurd en gespoten worden. Aluminium frames worden schoongemaakt en voorzien van nieuwe inschuifprofielen. Hierna wordt het frame opnieuw gestoffeerd met het beste kwaliteit doek en weer als nieuw afgeleverd. 

Voor

Na

Een markiesframe kan manueel of elektrisch worden bediend. Elektrisch kan d.m.v. aansluiting op stroom, maar ook d.m.v. een zonnepaneel (solar).

Markiezenspecialist.eu beschikt over een ruime en kwalitatieve doekcollectie met merken van: Tibelly, Dickson, Sauleda, Swela, Sattler en Ten Cate. De geschikte kleur zit er altijd bij.

Het standaard model is het meest voorkomende model. De uitval is gelijk aan de werkhoogte. Dit model wordt gebruikt in normale situaties waarbij er geen doorloop nodig is.  

Het pet model is toe te passen bij situaties waarbij een doorloop vereist is. De uitval is groter dan de werkhoogte. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             Het klap model is geschikt voor situaties waarbij een grote uitval noodzakelijk is, maar waarbij de ophanghoogte beperkt is

Houten omkapping

Kunststof omkapping

Vormen volants

Solar markiezen (de intelligente markies op zonne-energie)

Met solar kunnen wij een door zonne-energie bestuurde markies leveren dat perfect werkt.

Zelfs bij beperkt daglicht functioneert de markies optimaal. Een markies die eenvoudig is in gebruik en waarbij de nadruk ligt op energiebesparing en milieubewustzijn. In combinatie met een mooi afgewerkt design en het ontbreken van bekabeling is het een aanwinst voor uw woning of bedrijfspand.

De solar markies wordt standaard geleverd met een 12V motor, inclusief handzender of speciaal bedienbaar met een app op uw telefoon, computer of iPad.

Markiezen met geïntegreerde dimbare led-verlichting

Markiezenspecialist.eu is de marktleider als het om verlichte markiezen gaat.

Het betreft een gepatenteerde, na anderhalf jaar onderzoek een in eigen huis ontwikkelde, dimbare led-verlichting die aan de binnenzijde van de markies in de profielen wordt ingebouwd. Dit kan bij nieuwe of bestaande markiezen. 

De verlichting kan met een afstandsbediening eenvoudig worden gedimd, dat maakt het voor de horeca-ondernemer mogelijk om onder de markies sfeer-op-maat op een terras te creëren. Een extra voordeel van led-verlichting is dat het bijzonder duurzaam is en relatief weinig stroom verbruikt.

Met de door ons geplaatste markiezen met verlichting, zit u buiten maar heeft u de sfeer van binnen.

GREEN (luchtzuiverende doeken)

De doeken van de GREEN collectie van Sauleda zuiveren de lucht d.m.v. fotokatalyse. Het verwijdert verontreinigende stoffen zoals stikstofoxiden, zwaveloxiden en koolwaterstoffen. GREEN stoffen hebben een zelfreinigend en schimmelwerend effect. Goed voor het milieu en de mens.